citizenM Projections

Het podium voor videokunst

Projections, de sectie voor film- en videokunst, ondergaat een make-over en wordt getransformeerd tot citizenM Projections. citizenM, de hotelketen waar kunst in het DNA zit, is al jaren partner van Art Rotterdam en vond het tijd om opnieuw invulling geven aan de samenwerking. “Zoals je in onze hotels kan zien, hebben alle kunstvormen onze aandacht. We kiezen voor Projections, omdat videokunst perfect aansluit op de belevingswereld van onze gasten”, aldus Robin Chadha, CMO citizenM hotels.

In een vernieuwd en toekomstbestendig ontwerp van de bekende beursarchitect Tom Postma zijn videowerken te zien van een kleine 15 deelnemers. In deze dynamische setting worden werken getoond op verschillende formaten en uiteenlopende soorten schermen.

Ook is er een nieuwe selectie-commissie, bestaande uit: Ekard Collection, Brown Family Collection, Liesbeth Willems (curator KRC-collectie) en Bart Rutten (directeur Centraal Museum Utrecht). Over de selectie zegt Rutten:

“De 15 video’s geven een goed en gevarieerd beeld van de laatste ontwikkelingen binnen de videokunst.”

Alle commissieleden zullen een werk aankopen voor hun collectie. citizenM gaat zelfs nog een stap verder. Het door Liesbeth Willems aangekochte werk zal in alle 20 citizenM hotels wereldwijd getoond worden. Chadha: “Dat is natuurlijk een geweldig podium voor de kunstenaar”.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws