Prospects & Concepts | Mondriaan Fonds toonde talent

Prospects & Concepts 2020. De komende editie vindt weer plaats in de oude distributiehal (DC) van de Van Nellefabriek. Foto: Almicheal Fraay

Ook afgelopen jaar was het Mondriaan Fonds in de Van Nellefabriek aanwezig met de tentoonstelling Prospects & Concepts. Gastcurator Johan Gustavsson, onder meer mededirecteur van Project Space 1646, Den Haag, maakte een tentoonstelling met het werk van 67 kunstenaars die in 2018 een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen.

Voor deze kunstenaars en het publiek van Art Rotterdam was dit het uitgelezen moment om met elkaar kennis te maken. Een van de kunstenaars is Lisandro Suriel. Met de fotoserie Myths and Sages of West India verkent hij het geheugen van zijn voorouders. Het is slechts een voorbeeld van een breed spectrum aan disciplines en onderwerpen die in de tentoonstelling te zien zullen zijn. Van video tot performances en van persoonlijke zoektochten tot actuele thema’s. Binnen die variëteit zal deze editie worden gekenmerkt door een opstelling met ruimte voor sculpturen en andere monumentale werken.

De tentoonstelling werd georganiseerd door het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland. Medewerkers waren bij de tentoonstelling aanwezig om u meer te vertellen over de mogelijkheden die het fonds biedt aan kunstenaars en instellingen maar ook aan (particuliere) opdrachtgevers of andere partijen.

Myths and Sages of West India - Lisandro Suriel.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws