Reflections Lezingenprogramma

Priscila Fernandes (2019) What’s Love Got To Do , In4Art Collection

Donderdag 6 februari

13.00 – 14.30 uur
In4Art Art driven innovation

In4Art verzamelt kunst die de grenzen van technologisch of materieel onderzoek verlegt en investeert in de totstandkoming van art driven innovation. In deze lezing zullen zij hun visie delen aan de hand van verschillende werken uit de collectie en die op de beurs getoond worden.

15.00 – 16.30 uur
Talk ‘Lines of Travel’
Continue artistieke discoursen tussen Rotterdam en Vancouver
Hosted by MOVEABLE TYPES & Witte de With Center for Contemporary Art

Een gesprek tussen Wil Aballe, directeur Will Aballe Art Projects uit Vancouver en Evann Siebens, fotografie, video-, installatie- en performancekunstenaar, Vancouver. Waarom zijn Rotterdam en Vancouver met elkaar te vergelijken, en hoe komt het dat daardoor de afgelopen decennia een gemak- kelijke dialoog over hedendaagse kunst mogelijk is?

Aanmelden: reservations@wdw.nl

17.00 – 18.30 uur
HART talk
The Medium is the Massage: het publiceren van en over kunst

Het Belgische magazine HART nodigt verschillende andere kunstmedia uit voor een gesprek over hoe de diverse media onze aandacht masseren. Hoe zit dat met de kunstkritiek? Is het woord nog steeds belangrijker dan het beeld, en is print nog steeds belangrijker dan web? Waar zitten de nieuwe vormen van schrijven? En hoe zit het met sociale media? Met andere woorden: hoe vandaag (over) kunst te publiceren?

Panel:
Stefan Ruitenbeek (Keeping It Real Art Critics)
Lander Allaert (Superstars Magazine - Flexboj & L.A.)
Mirthe Berentsen (Vrij Nederland, De Volkskrant, de Groene Amsterdammer...)
Kathleen Weyts (HART)
Moderator: Pieter Vermeulen (HART)

Aanmelden: events@hart-magazine.be


Vrijdag 7 februari

13.00 – 14.30 uur
Women’s work is never done Q&A
Hosted by: See All This Kunstmagazine

In de Reflections Room zal een introductie worden gehouden door Nicole Ex, hoofdredacteur van See All This, van wie je onlangs wellicht een opiniestuk in de Volkskrant las over het onderwerp vrouwen in de kunst. Hierna volgt de rondleiding langs de hoogtepunten volgens Catherine de Zegher. Tijdens de rondleiding gaan we in gesprek met de galeriehouders en (indien aanwezig) de kunstenaars.

Zaterdag 8 februari

13.00 – 14.30 uur
Lezing over videokunst te zien op citizenM Projections
Hosted by: Centraal Museum Utrecht

Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum Utrecht vertelt over videokunst, aan de hand van een selectie van videowerken, te zien bij citizenM Projections op Art Rotterdam. Rutten is één van de commissieleden die de selectie voor deze videosectie heeft gemaakt (zie ook pagina 3).

Aanmelden: info@artrotterdam.com o.v.v. ‘lezing videokunst/Bart Rutten’

15.00 – 16.30 uur
Talk Marc Mulders over 40 jaar kunstenaarschap
Nederlands gesproken
Kunstcriticus Hans den Hartog Jager in gesprek met Marc Mulders over de publicatie van Mulders’ boek Hortus Deliciarum – Tuin van genoegen. Hierin is voor het eerst de ontwikkeling van bijna 40 jaar kunstenaarschap van Mulders samengebracht. Marc Mulders is één van de meest spraakmakende kunstenaars van Nederland. Hij is authentiek en gedreven, geliefd bij een breed publiek, én controversieel. De tuin als weldadige plek is een belangrijke inspiratiebron voor Mulders en vormt ook de grondgedachte van het boek dat medio februari verschijnt.

Aanmelden: info@artrotterdam.com o.v.v. ‘Talk Marc Mulders’


Locatie: Reflections Room, op de beursvloer van Art Rotterdam. Geen lift, alleen per trap bereikbaar. Gratis entree met Art Rotterdam ticket | Engels gesproken

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws