Reflections Lezingenprogramma

Priscila Fernandes (2019) What’s Love Got To Do , In4Art Collection

Donderdag 6 februari

13.00 – 14.30 uur
In4Art Art driven innovation

In4Art verzamelt kunst die de grenzen van technologisch of materieel onderzoek verlegt en investeert in de totstandkoming van art driven innovation. In deze lezing zullen zij hun visie delen aan de hand van verschillende werken uit de collectie en die op de beurs getoond worden.

15.00 – 16.30 uur
Talk ‘Lines of Travel’
Continue artistieke discoursen tussen Rotterdam en Vancouver
Hosted by MOVEABLE TYPES & Witte de With Center for Contemporary Art

Een gesprek tussen Wil Aballe, directeur Will Aballe Art Projects uit Vancouver en Evann Siebens, fotografie, video-, installatie- en performancekunstenaar, Vancouver. Waarom zijn Rotterdam en Vancouver met elkaar te vergelijken, en hoe komt het dat daardoor de afgelopen decennia een gemak- kelijke dialoog over hedendaagse kunst mogelijk is?

Aanmelden: reservations@wdw.nl

17.00 – 18.30 uur
HART talk
The Medium is the Massage: het publiceren van en over kunst

Het Belgische magazine HART nodigt verschillende andere kunstmedia uit voor een gesprek over hoe de diverse media onze aandacht masseren. Hoe zit dat met de kunstkritiek? Is het woord nog steeds belangrijker dan het beeld, en is print nog steeds belangrijker dan web? Waar zitten de nieuwe vormen van schrijven? En hoe zit het met sociale media? Met andere woorden: hoe vandaag (over) kunst te publiceren?

Aanmelden: events@hart-magazine.be


Vrijdag 7 februari

13.00 – 14.30 uur
Women’s work is never done Q&A en rondleiding met Catherine de Zegher

Hosted by: See All This kunstmagazine
Ze toonde Frida Kahlo toen niemand haar nog kende. Ze bezocht geregeld het atelier van Louise Bourgeois en Nancy Spero, en was een stuwende kracht achter de rijzende ster van kunstenaar Hilma Af Klint. De Belgische Catherine de Zegher cureerde onder andere de biënnales van Sydney en Moskou, was directeur van de Drawing Center in New York en Museum voor Schone Kunsten in Gent. De Zegher heeft in haar internationale loopbaan de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars tot een van haar speerpunten gemaakt. Over wat er in die 25 jaar voor vrouwelijke kunstenaars veranderd is (of niet), praat ze met See All This kunstmagazine in een Q&A op de beurs. Ook stelt de Zegher uit het aanbod van vrouwelijke kunstenaars op Art Rotterdam haar favorieten samen. Wil je weten welke dat zijn? De Zegher en hoofdredacteur Nicole Ex gaan met je de beursvloer op voor een aanstekelijke tour langs de verschillende galeries op deze 21ste editie van Art Rotterdam.

Aanmelden: seeallthis. com/events


Zaterdag 8 februari

13.00 – 14.30 uur
Lezing over videokunst te zien op citizenM Projections
Hosted by: Centraal Museum Utrecht

Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum Utrecht vertelt over videokunst, aan de hand van een selectie van videowerken, te zien bij citizenM Projections op Art Rotterdam. Rutten is één van de commissieleden die de selectie voor deze videosectie heeft gemaakt (zie ook pagina 3).

Aanmelden: info@artrotterdam.com o.v.v. ‘lezing videokunst/Bart Rutten’

15.00 – 16.30 uur
Talk Marc Mulders over 40 jaar kunstenaarschap
Nederlands gesproken
Kunstcriticus Hans den Hartog Jager in gesprek met Marc Mulders over de publicatie van Mulders’ boek Hortus Deliciarum – Tuin van genoegen. Hierin is voor het eerst de ontwikkeling van bijna 40 jaar kunstenaarschap van Mulders samengebracht. Marc Mulders is één van de meest spraakmakende kunstenaars van Nederland. Hij is authentiek en gedreven, geliefd bij een breed publiek, én controversieel. De tuin als weldadige plek is een belangrijke inspiratiebron voor Mulders en vormt ook de grondgedachte van het boek dat medio februari verschijnt.

Aanmelden: info@artrotterdam.com o.v.v. ‘Talk Marc Mulders’


Locatie: Reflections Room, op de beursvloer van Art Rotterdam. Geen lift, alleen per trap bereikbaar. Gratis entree met Art Rotterdam ticket | Engels gesproken

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws