Guided tours op Art Rotterdam door Young Collectors Circle

Beeld: Saffron Pape Photography.

Zaterdag 8 en zondag 9 februari organiseert Young Collectors Circle samen met GalleryViewer guided tours over de beursvloer van Art Rotterdam. Onder leiding van ervaren verzamelaars ga je in gesprek met galeriehouders en kunstenaars. Met Young Collectors Circle ontdek je Art Rotterdam door de ogen van een verzamelaar, ontdek je nieuw talent en leer je hoe je het meest uit je bezoek aan de beurs kunt halen. Na afloop van de tour is er de mogelijkheid om zelf de beurs te ontdekken.

De tours zijn gratis toegankelijk voor iedere beursbezoeker. Aanmelden vooraf is niet mogelijk, je kunt je ter plekke aanmelden voor de tours bij de infobalie. De tours vertrekken om 14u en 16u en duren ongeveer 60 minuten. De tours worden in het Nederlands en Engels aangeboden. De tours worden gegeven door ervaren verzamelaars, waaronder Oscar van Gelderen en Reyn van der Lugt. Er is een beperkt aantal plekken per tour.

LET OP: Voor deelname aan de tours dien je in het bezit te zijn van een entreebewijs voor de beurs.

Beeld: Saffron Pape Photography.

OVER YOUNG COLLECTORS CIRCLE:

Young Collectors Circle is een platform voor startende kunstverzamelaars. Het doel van Young Collectors Circle is het inspireren van een nieuwe generatie kunstverzamelaars; niet alleen om hun eigen leven te verrijken, maar ook om de kunstsector te ondersteunen.

Hoe start je nou eigenlijk een verzameling? Hoe kom je er achter waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Hoe ontdek je meer over een kunstenaar en zijn oeuvre? Wat voor soort kunst is er allemaal (te koop)? En hoe worden prijzen nu eigenlijk bepaald? Young Collectors Circle is er om deze vragen -en meer- te beantwoorden, op een informele, laagdrempelige manier met een groep gelijkgestemde liefhebbers die met dezelfde vragen zitten. De antwoorden vind je tijdens onze salons waarbij we in gesprek gaan met jonge verzamelaars, kunstenaars en dealers en tijdens onze events waarbij we op bezoek gaan bij plekken waar kunst wordt gemaakt, getoond en verkocht.

Saving the art world, one art work at a time!
Het verzamelen van kunst gaat verder dan het vullen van de lege muur boven je bank. Door het kopen van kunst investeer je niet alleen in (jonge) kunstenaars, maar genereer je ook aandacht voor nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstvormen. Verzamelaars spelen daarmee een cruciale rol in het 'ecosysteem' van de kunsten en ondersteunen kunstenaars vaak lang voordat de grote instituten hen ontdekken.

Beeld: Saffron Pape Photography.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws