The Performance Show | AVL Mundo / Atelier van Lieshout

The Performance Show maakte de Art Rotterdam Week compleet

The Performance Show 2020. Beeld: Almicheal Fraay.

AVL Mundo / Atelier Van Lieshout vormde het podium voor een succesvolle, eerste editie van The Performance Show, een nieuw initiatief van Art Rotterdam. Curator Zippora Elders zorgde voor een gevarieerd en doorlopend driedaags programma met performancekunst in samenwerking met musea, galeries en collectieven, ondersteund door Stichting Droom en Daad en Rotterdam Festivals. Zippora Elders:

"Het was spannend en mooi om zoveel bijzondere performances samen te brengen. Alle kunstenaars, galeries, instellingen en partners hebben met veel vertrouwen bijgedragen aan het succes van dit nieuwe onderdeel. De synergie tussen commercieel en niet-commercieel, live en stilstaand, site-specific en white cube, geeft een waardevol aanvullend perspectief tijdens de Art Rotterdam Week. Bij The Performance Show ging het niet direct om aanschouwen en verkopen, maar om het herkennen van de mens, het lichaam, het decor, de tijd en het werk dat óók in kunst zit, aan beide kanten van het podium."

The Performance Show after movie door Joris Verleg.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws