Prospects tentoonstelling – Mondriaan Fonds toont talent: te zien tijdens zomereditie Art Rotterdam

verspreid over meerdere ruimtes op het terrein van de Van Nelle Fabriek

Tobias Lengkeek, Debris, 2020, skateramp: multiplex, acrylverf. Beeld: Almicheal Fraay

Tijdens Art Rotterdam 2021, van 1 t/m 4 juli, presenteert het Mondriaan Fonds voor de negende keer de tentoonstelling Prospects-Mondriaan Fonds toont talent. In de Van Nellefabriek stelt gastcurator Johan Gustavsson een tentoonstelling samen met het werk van 75 beeldend kunstenaars die in 2019 een werkbijdrage ontvingen om een begin te maken met hun beroepspraktijk.

Romy Yedidia, Cornice, 2020, installatie/performatieve serie sculpturen
Foto: Jessie Yingying Gong (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021)

Dit jaar is de tentoonstelling verspreid over meerdere ruimtes op het terrein van de Van Nelle Fabriek. De werken zijn niet alleen te zien in het voormalige Distributiecentrum, maar ook in een van de tegenoverliggende Schiehallen en op het buitenterrein. In beide hallen is een heldere routing aangebracht, zodat bezoekers veilig kunnen rondlopen en alle kunstwerken tot hun recht komen. Het belooft een rijke tentoonstelling te worden, variërend van fotografie tot film, van schilderijen tot installaties en van wandtapijten tot objecten.

Zhixin Liao, U R taking the risk—A “correct” measurement, 2020, video installatie
Foto: Angus Zhixin studio (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021)

Net als in 2020 is Johan Gustavsson de gastcurator die de tentoonstelling zal samenstellen. Gustavsson is mededirecteur 1646, Den Haag; bestuurslid The Naked en Page Not Found en docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Zijn ervaringen bij de vorige editie zullen van pas komen bij het samenstellen van wederom een sterke tentoonstelling.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Ook is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen. Het Mondriaan Fonds is hét publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland.

Lucas Sloot, Follow the Line // Crossing the Field, 2020 (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021)

Deelnemende kunstenaars Prospects - Mondriaan Fonds toont talent 2021:

Sam Andrea / Isabelle Andriessen / Rowan van As / Jorge Luis Barragán Castaño / Linde Bast / Eelke Renschke Bekkenutte / Eline Benjaminsen / Angeniet Berkers / Suzanne Bernhardt / Stephan Blumenschein / Lisa van Casand / Iliada Charalambous / Timo Demollin / Joakim Derlow / Rosa Doornenbal / Caz Egelie / Ricardo van Eijk / Afra Eisma / Valentina Gal / Lin Gerritse / Vera Gulikers / Willem de Haan / Frieder Haller / Klaas Hendrik Hantschel / Xaviera Hardjopawiro / R.B. van Heesch / Eva Hoonhout / Bas van den Hout / Thijs Jaeger / Katarina Jazbec / Johan Jensen Kjeldsen / Eline Kersten / Tahné Kleijn / Leonard Kuipers / Vytautas Kumža / Lieven Lahaye / Lily Lanfermeijer / Nokukhanya Langa / Zhixin Liao / Liv Liberg / Lilia Luganskaia / Bart Lunenburg / Ewan Macbeth / Kitty Maria / Vera Meulendijks / Myrte van der Molen / Aaro Murphy / Kevin Osepa / Wouter Paijmans / Liza Prins (i.s.m. Layla Durrani) / Josse Pyl / Dorota Radzimirska en Yulia Ratman (DAY Collective) / Lars Reen / Chantal van Rijt / Valentino Russo / Franziska Schulz / Lucas Sloot / Sophie Steengracht / Joscha Steffens / Olle Stjerne / Mireille Tap / Gilleam Trapenberg / Reinier Vrancken / Max de Waard / Wim Warrink / Michiel Westbeek / Johnny Theodorus Wiekhart / Domas van Wijk / Abel Wolff / Lavinia Xausa / Romy Yedidia / Peng Zhang / Anouk van Zwieten

Myrte van der Molen, SOSocial, kus kussens, 2020, video installatie (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021)

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws