Prospects tentoonstelling – Mondriaan Fonds toonde talent

verspreid over meerdere ruimtes op het terrein van de Van Nelle Fabriek

Myrte van der Molen, SOSocial, kus kussens, 2020, video installatie (Prospects – Mondriaan Fonds toont talent 2021). Beeld: Almicheal Fraay.

In de negende editie van Prospects toonde het Mondriaan Fonds het werk van kunstenaars die recent een bijdrage ontvingen voor
de start van hun beroepspraktijk. Aan deze tentoonstelling namen 74 kunstenaars deel. Gastcurator was, net als in 2020, Johan Gustavsson, mede-directeur 1646, Den Haag, bestuurslid The Naked en Page Not Found en docent aan de KABK.

Eelco van der Lingen, directeur Mondriaan Fonds: "Prospects '21 is een museale presentatie geworden, waar de kunstenaars een waardig podium is geboden. Belangrijk, zeker na een tijd waarin ze weinig mogelijkheden hebben gehad. En ook heel terecht, omdat zij de toekomst van de beeldende kunst post- corona gaan vormgeven. Dank aan Art Rotterdam dat eindeloos de plannen heeft moeten aanpassen. Doordat zij hebben volgehouden hebben we een geweldige zomereditie achter de rug."

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws