NN Art Award Public Choice | ontmoet de kanshebbers én stem

Tijdens Art Rotterdam maakt de vakjury bekend welke kunstenaar de winnaar is van de vijfde NN Art Award. Deze keer heb jij ook invloed. Ter ere van het vijfjarige jubileum kent deze editie namelijk ook een publieksprijs. Breng nu je stem uit en wie weet wint jouw favoriet € 5.000,- van de NN Art Award Public Choice!

De kanshebbers
De NN Art Award is een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende kunstenaar die is opgeleid aan een Nederlandse kunstopleiding. De deskundige vakjury heeft vier kunstenaars genomineerd. Dit zijn de kanshebbers waarop je kunt stemmen:

Priscila Fernandes, Inflatables Pop, courtesy Division of Labour.

Priscila Fernandes
Haar werk gaat over de rol van spel, onderwijs, productiviteit en vrije tijd in onze maatschappij. “Ik vind het fascinerend hoe belangrijk werk is geworden. Onze eigenwaarde hangt steeds meer af van onze productiviteit. Dat merk ik zelf ook. Ik vind het moeilijk om te niksen en gewoon wat te spelen in mijn studio. Met mijn werken wil ik die persoonlijke en maatschappelijke worstelingen onderzoeken.”

Wil je het volledige interview lezen met Priscila Fernandes, klik dan hier.
Het werk van Priscila Fernandes is op de beurs ook te zien in de stand van Division of Labour.

Lilian Kreutzberger, courtesy CINNNAMON.

Lilian Kreutzberger
Zij begon haar carrière als kunstschilder. De afgelopen jaren sloeg ze een nieuwe weg in. “Ik werk de laatste jaren vanuit de speculatie dat de wereld in de toekomst volledig digitaal is. In zo’n digitale wereld zijn objecten, muren en gebouwen niet meer gemaakt van materialen. Er zijn dan geen randen meer die objecten van elkaar onderscheiden. De oorspronkelijke functies van voorwerpen verdwijnen.” Daar maak ik gebruik van in mijn werken.”

Wil je het volledige interview lezen met Lilian Kreutzberger, klik dan hier.
Het werk van Lilian Kreutzberger is op de beurs ook te zien in de stand van CINNNAMON.

Claudia Martínez Garay, courtesy GRIMM.

Claudia Martínez Garay
Claudia Martínez Garay is geboren in de Andesregio, in Peru. Haar roots zijn een grote inspiratiebron voor de kunst die ze maakt: digitale muurschilderingen en kleine keramieken sculpturen. “Mijn werk gaat over de sociaal-politieke geschiedenis van mijn land, Peru. Ik ben geïnteresseerd in vragen als: Welke invloed heeft het kolonialisme gehad op onze cultuur en kunst? En hoe is het culturele erfgoed van de oorspronkelijke inwoners van Latijns-Amerika, zoals de Inca’s en de Mochicha, bewaard en doorgegeven?”
Haar werken zijn multidisciplinair: een combinatie van schilderijen, prentkunst, beeldhouwwerken en video’s. Op Art Rotterdam toont zij een installatie met werken uit haar doorlopende serie Pacha. Dat zijn grote grafische muurschilderingen en printen met contrastrijke kleuren.

Wil je het volledige interview lezen met Claudia Martinez Garay, klik dan hier. Het werk van Claudia Martinez Garay is op de beurs ook te zien in de stand van GRIMM Gallery.

Erik Mattijssen - Izrael, épicerie du monde - 2018-2020 - 300 x 740 cm - gouache en pastelkrijt op papier - courtesy Cokkie Snoei.

Erik Mattijssen
Hij portretteert mensen en plekken aan de hand van spullen. Zijn stillevens benadrukken zijn liefde voor spullen. Voor kleuren en voor licht. Hij gebruikt potlood voor het fijne werk, pastelkrijt voor een natuurlijk effect, en gouacheverf om kleuren stevig aan te zetten. “Mijn werken zijn stillevens van een verzameling spullen. Ze vertellen iets over de mensen die ik ontmoet, of plekken waar ik ben geweest. Ik breng verschillende elementen samen in één beeld, zoals voorwerpen, herinneringen of situaties. Zo ontstaat een soort collage.”

Wil je het volledige interview lezen met Erik Mattijssen, klik dan hier.
Het werk van Erik Mattijssen is op de beurs ook te zien in de stand van Cokkie Snoei.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws