NN Art Award 2021

Elisa van den Bergh met Erik Mattijsen, winnaar NN Art Award & Publieksprijs NN Art. Foto: Tommy Koolwijk.

Op 30 juni vond in de Van Nellefabriek, tijdens de opening van Art Rotterdam, voor de vijfde keer de uitreiking van de NN Art Award plaats. De winnaar is Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoei, Rotterdam. Hij kreeg een bedrag van tienduizend euro.

De drie andere genomineerden waren:
Priscila Fernandes, Division of Labour, London
Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam

De jury bestond uit: Imara Limon (conservator Amsterdam Museum), Reyn van der Lugt (verzamelaar), Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden), Koen Taselaar (kunstenaar en genomineerde NN Art Award 2020), Els Drummen (curator CODAApeldoorn) en Elisah van den Bergh (curator NN Kunstcollectie). Elisah van den Bergh (curator NN Kunstcollectie):
"Met de NN Art Award willen wij een podium geven aan uitzonderlijk talent. De diversiteit, kwaliteit en creativiteit van kunstenaars die in Nederland een opleiding hebben genoten is indrukwekkend en inspirerend. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaars kunnen steunen en dit jaar extra met een publieksprijs. Zo kon het publiek ook hun stem laten gelden. Voor deze publieksprijs hebben meer dan 1300 kunstliefhebbers online op hun favoriete kunstenaar gestemd!"

Erik Mattijsen, winnaar NN Art Award & Publieksprijs NN Art. Foto: Tommy Koolwijk.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws