Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent

Foto: Almichael Fraay

Voor de zevende keer presenteerde het Mondriaan Fonds beloftevolle kunstenaars in de tentoonstelling Prospects & Concepts.

Gastcurator was dit jaar Macha Roesink, onder andere bekend van de spraakmakende tentoonstellingen die zij maakte voor Museum De Paviljoens in Almere. Zij zag er naar uit om samen met de jongste generatie afgestudeerde kunstenaars die in 2017 een Werkbijdrage Jong Talent kregen een nieuwe editie samen te stellen.

Art Rotterdam is een uitgelezen kans om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Kunstenaar Lisa Sebestikova die deelnam aan de vorige editie van Prospects & Concepts bevestigt dit: “Te midden van Art Rotterdam krijg je als jonge kunstenaar de mogelijkheid om met veel mensen in contact te komen en te spreken. Iedereen is in principe binnen handbereik.”

Met 67 deelnemende kunstenaars bood Prospects & Concepts ook afgelopen jaar weer een uiteenlopende waaier aan disciplines, variërend van schilderkunst tot videokunst, van performances tot fotografie en nog veel meer.

Ook in 2020 is de tentoonstelling Prospects & Concepts op Art Rotterdam te zien.

Prospects & Concepts: Elise 't Hart, Geritsel, research Institute for Domestic Sound, 2013-present

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws